Na het plaatsen van deze foto op mijn blog kreeg ik al een aantal keer de vraag of ik mijn recept voor de nieuwjaarsrolletjes wilde delen. Bij deze hier is het recept:
Nieuwjaarsrolletjes:
- 200 gram suiker
- 0,25 liter water
- 200 gram patent bloem
- 2 eieren
- 100 gram gesmolten roomboter
- 1/2 tot 1 theelepel kaneel of anijszaadpoeder (Ik gebruik zelf de anijs)
Je moet het beslag meteen verwerken. Zet je wafelijzer aan ( niet te heet) en doe een lepel beslag op je wafelijzer. Als je "pannenkoekje" goed bruin is, haal je hem van het ijzer af en rol je hem om een houten stokje tot een rolletje. Even goed vasthouden zodat hij niet weer uitrolt en dan kan je het stokje verwijderen. Je "pannenkoekje" is dan hard geworden.
Het is erg lekker om ze met slagroom te vullen als je ze gaat eten.
New years rolls
- 200 gram sugar
- 0,25 litre water
- 200 gram patent flour
- 2 eggs
- 100 gram butter (melted)
- ½ or 1 teaspoon cinnamon or aniseed ( I have used aniseed)
You must use this batter immediately.
Turn your waffle iron on (not too hot). Put some batter on the waffle iron, when it is really brown, take the “pancake” from the waffle iron and roll it round a wooden stick. After a few seconds you can pull the stick out and the roll will get hard.
It is really nice to fill them with whipped cream when you are going to eat them.
Wow...these look absolutely delicious!
ReplyDeleteCarole
These look very delicious! (Probably not as fattening as cheesecake, either!)
ReplyDelete